1 szazalek
2018. March 23.

Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a Sólyi Virtuális Református Egyházközség honlapján

istentisztelet
  readKezdőlap arrow Értékmérő
 

Íme, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé: legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok. (Mt10 16)

Kezdőlap
Hírek
Programajánló
- - - - - - -
Írott prédikációk
Hallgatható prédikációk
- - - - - - -
Hitvallásunk
Gyülekezetünkről
Templomról és Sólyról
Biblia magyarázatok
Bibliai térképek
Eredményeink
- - - - - - -
Magyar Értékeink
Verstár
Értékmérő
Segitség
Irott predikációk --

 

 

 

 

Értékmérő
Júdás mégsem volt áruló? PDF Nyomtatás E-mail
2006. April 07.

Júdás nem árulta el Jézus Krisztust, hanem csak a parancsát teljesítette engedelmesen leghűségesebb tanítványaként egy 1700 évvel ezelőtt írt apokrif evangélium szerint, amelyet a National Geographic washingtoni székhelyén mutattak be helyi idő szerint csütörtökön a nagyközönségnek

Az időszámításunk után a III. vagy a IV. században kopt nyelven, papíruszra írt szöveg a Júdás evangéliuma címet viseli. A szöveg szerint Jézus maga kérte Júdást, hogy Isten világmegváltó akaratának megfelelően szolgáltassa ki őt a rómaiaknak. Júdás evangéliumában ezzel a biblia legelvetemültebb alakja új megvilágításba kerül.

Tovább...
 
Hová tűntek Babilon sertései? PDF Nyomtatás E-mail
2006. April 04.

A Közel-Kelet térségében a sertés az időszámításunk előtti első évezred közepéig szokványos háziállat volt. Miért hagytak fel tartásával, és hogyan vált tabuvá a térség két legnagyobb vallásában? Francia antropológusok új megközelítéssel vizsgálták a kérdést.

Az időszámításunk előtti III.-II. évezredben a sertés hétköznapi állat volt a Közel-Keleten. Vajon a Biblia, majd később a Korán miért sorolta be a tiltott állatok közé? Az eddigi nézetekkel ellentétben, miszerint ennek környezetföldrajzi és gazdasági alapjai voltak, a L’Histoire című lap márciusi számában, Brigitte Lion és Cécile Michel, a Paris-I egyetem munkatársai más megközelítésből járják körbe a kérdést.

Tovább...
 
Nyújts feléje védő kart PDF Nyomtatás E-mail
2006. March 28.

A fenti sor a Himnuszból való.

  A Himnusz költője, Kölcsey Ferenc, ha ma élne, nem érvényesülhetne az anyanyelvén, nem intézhetné hivatali ügyeit magyarul, Magyarországra csak 500 euró felmutatása árán léphetne be, fél évben csak 90 napot tölthetne itt, s ha valamiért túllépné ezt az időt, az idegenrendészet hosszú időre kitiltaná az országból.
  Kölcsey Ferenc, ha ma élne, román állampolgár lenne, hiszen szülőfaluja, Sződemeter ma Romániához tartozik.
  Kölcsey Ferenc, ha ma élne, bizonyára szeretne magyar állampolgár lenni.
  Kölcsey Ferenc, ha ma élne, ezt csak úgy tehetné meg, hogy eladja házát szülőfalujában, Magyarországra költözik, ahol az idegenrendészettől és az adóhatóságoktól rettegve él, és megalázó és idegörlő tortúrák árán megszerzi a szükséges papírokat. Sok-sok felesleges keserűség és felesleges akadály árán lehetne hivatalosan is magyar a Himnusz költője.
  Kölcsey Ferenc, ha ma élne, megalázva, másodrendű emberként léphetne csak be az Európai Unió területére.

( Inditlak.hu )

 
Gondolatok értékek mentén PDF Nyomtatás E-mail
2006. February 17.

Fletó nem hisz Istenben!!!

Az Ő baja, DE.....

Tovább...
 
Erdély Panteonjából is fogynak a magyarok PDF Nyomtatás E-mail
2005. November 02.
Nemcsak sírkövek, hanem valóságos műemlékek százai néznek szembe a belépővel, de sajnos egyre több a kidöntött, az összetöredezett síremlék Erdély leghíresebb temetőjében, a kolozsvári Házsongárdban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19 - 27 / 31