1 szazalek
2018. February 19.

Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a Sólyi Virtuális Református Egyházközség honlapján

istentisztelet
  readKezdőlap arrow Hírek arrow Hirek archivum
 

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. (Jer29 11)

Kezdőlap
Hírek
Hírolvasó
Programajánló
- - - - - - -
Írott prédikációk
Hallgatható prédikációk
- - - - - - -
Hitvallásunk
Gyülekezetünkről
Templomról és Sólyról
Biblia magyarázatok
Bibliai térképek
Eredményeink
- - - - - - -
Magyar Értékeink
Verstár
Értékmérő
Segitség
Irott predikációk --

 

 

 

 

Adni öröm PDF Nyomtatás E-mail
2011. June 13.

Sólyon idén az Ünnepelt adott (Mt. 25:35)

 A misszió és a diakónia elválaszthatatlansága évezredes tapasztalata a keresztyénségnek, ennek jegyében ünnepeltük Sólyon a pünkösdöt...

 

Keresztyénként kötelességünk segíteni, de a kötelességen túl őszinte öröm is minden alkalommal, ha láthatjuk a megajándékozottak mosolyát. Ezt élhettük át most Pünkösd előtt három napig Sólyon amikor Az 1000 éves Sólyi Templomért Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően 112 sólyi család Pünkösdjét tehettük szebbé, családonként 10 kg liszt, 8 kg orsótészta, 12 csomag mézes puszedli kiosztásával! Az Önkormányzat szociális előadójától kapott lista alapján a falu összes nyugdíjasa, nagycsaládosa és munkanélkülije kapott a támogatásból.

A több mint 2 tonna segély kiosztásában részt vettek a Nők Sólyért Mozgalom, a Sólyi Fidelitas, és a Hajmáskér - Sólyi Református Társegyházközség önkéntesei.

Meghatottan adtuk át az adományokat a rászorulóknak, akiknek idén Pünkösdkor, biztosan lesz miért megemlékezni a Református Egyház karitatív szolgálatáról.

Vajon lehet-e szebben ünnepelni az Egyház születését, mint azzal hogy Krisztus útján járva, a Mesterről véve példát enni adunk az „Ő kicsinyeinek”?

Feladatunkat ugyan megnehezítette, hogy idén nem segítette munkánk a Vilonyai Református Egyházközség kisteherautója, de hisszük: az elvégzett munka meggyőzi Egyházmegyénk vezetőit, hogy érdemes a felújítását támogatni, mert százak életét teszi könnyebbé a használata!

Mindazonáltal, legyen Istené a dicsőség, hogy volt miből és volt kivel adni, hogy van hitünk és erőnk tenni a jót, építeni országát itt a földön és a lelkekben egyaránt!

Reméljük a test megelégíttetését a lélek áradása is követi majd itt a Bakonyalján!

 

Hajmáskér, 2011. június 11.

 

Bikádi László Károly

 
Következő >