1 szazalek
2018. January 21.

Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a Sólyi Virtuális Református Egyházközség honlapján

istentisztelet
  readKezdőlap
 

Én világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz énbennem, ne maradjon a sötétségben. (Jn12 46)

Kezdőlap
Hírek
Programajánló
- - - - - - -
Írott prédikációk
Hallgatható prédikációk
- - - - - - -
Hitvallásunk
Gyülekezetünkről
Templomról és Sólyról
Biblia magyarázatok
Bibliai térképek
Eredményeink
- - - - - - -
Magyar Értékeink
Verstár
Értékmérő
Segitség
Irott predikációk --

 

 

 

 

Árpád fejdelemre emlékeznek Árpád településén PDF Nyomtatás E-mail
2007. July 08.

A Kárpát-medencében egyedül Bihar megyében található Árpád nevű település, ezért itt tartják július 8-kán az egész napos jubileumi megemlékezést Árpád nagyfejdelem halálának 1100. évfordulóján.

Szerencsére még van, ki emlékezik arra: 1100 éve, 907 július elején hunyt el Árpád nagyfejedelem, a magyar seregek diadalával végződő pozsonyi csatában szerzett sebesülései következtében.

Halálának millecentenáriumára méltó módon igyekszik megemlékezni a Királyhágómelléki Református Egyházkerület: a Kárpát-medencében egyedül Bihar megyében található Árpád nevű település, ezért itt tartják július 8-kán az egész napos jubileumi megemlékezést.
A programokban lesz Ünnepi Istentisztelet, ifjúsági műsor, délután jurtaállítás, íjászat, árpád-kori fegyverek és ruházat bemutatója, kézműves foglalkozás.

- Nyéki Zsolt -, www.szon.hu

Hajmáskéri és sólyi gyülekezeti tagjaink közül jópáran ellátogattak Árpádra és részt vesznek a mai nap rendezvénysorozatában, tovább mélyítve és megerősítve ezzel is testvérgyülekezeti kapcsolatunkat. A délelőtti ünnepi istentiszteleten Bikádi László lelkész hirdette az Igét, míg a délutáni istentiszteleten Tőkés László királyhágómelléki püspök végezte a szolgálatot.

 
< Előző   Következő >