1 szazalek
2018. January 21.

Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a Sólyi Virtuális Református Egyházközség honlapján

istentisztelet
  readKezdőlap
 

Én világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz énbennem, ne maradjon a sötétségben. (Jn12 46)

Kezdőlap
Hírek
Programajánló
- - - - - - -
Írott prédikációk
Hallgatható prédikációk
- - - - - - -
Hitvallásunk
Gyülekezetünkről
Templomról és Sólyról
Biblia magyarázatok
Bibliai térképek
Eredményeink
- - - - - - -
Magyar Értékeink
Verstár
Értékmérő
Segitség
Irott predikációk --

 

 

 

 

Bikádi László Brüsszelben PDF Nyomtatás E-mail
2005. December 06.

Bikádi László Brüsszelben

Navracsics Tibornak köszönhetően Bikádi László Brüsszelbe utazik, hogy ott kereshessen támogatókat a templom helyreállításának folytatásához.
Mint már beszámoltunk róla elkezdődött a templom tetőzetének felújítása és mintegy hat millió forint értékű beruházás zajlik majd le Sóly faluban.

El kell azonban mondanunk azt is, hogy I. István templomának teljes restaurálása és helyreállítása a 2004-ben elkészült és engedélyezett tervek szerint 100 millió forintnál is nagyobb ráfordítást igényel.
Ez az összeg a magyar miniszterelnök egy évi jövedelme és tőle nem várhatjuk el, - hogy mint egykor Széchenyi – egy éves jövedelmét felajánlja egy ilyen nemes nemzeti cél érdekében…
A legnagyobb ellenzéki párt elnökének kabinetfőnöke is csak EU parlamenti kapcsolataival tud jelen pillanatban segíteni, de ennek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy lelkészünk kint az EU parlament épületében kérje meg hivatalosan Szájer József képviselő urat, valamint a magyar képviselőket, hogy segítsenek megmenteni a Magyar Államiságot ma leginkább jelképező I. István által emeltetett templomot.
Reméljük, ha Európa felfigyel erre az egyedülálló építészeti és történelmi értékre, talán külső nyomást tud gyakorolni hazánk mai vezetőire és megmenekül ezer éves Templomunk.

 

Bikádi László Szájer Józsefhez írt levele:

 

Szájer József
EU parlamenti képviselő
Brüsszel

 

 

Tisztelt Képviselő Úr!

Mint néppárti képviselőhöz, akinek fontosak nemzeti, történelmi és keresztyén gyökerei és mint hazája ügyét felelős módon képviselő magyarhoz fordulok Önhöz.

Mint már személyes találkozásunkkor elmeséltem Önnek, Magyarország feltehetően legöregebb magyar építésű, falusi kistemploma – a Sólyi Református Templom -, mely egyben Koppány és I. István csatájának egyetlen tárgyi emléke.
Ez a kis templom hosszú ideje, méltatlanul háttérbe szorítva várja, hogy elfoglalhassa, őt megillető helyét hazánk köztudatában és megújulva fogadhassa az idelátogatókat és a híveket egyaránt.

Nem szeretnénk tolakodónak tűnni, de amennyiben lehetőségünk lenne templomunkat és falunkat az Európai Unió központjában, és minél több tagországában is bemutatni talán érző szívű és értő szemű keresztyén vagy csak történelmünk iránt fogékony testvéreink összefogásával megmenthető lenne e kis templom és ennek értékei.

Tisztelettel kérjük arra is a Képviselő Urat, segítsen uniós forrásokat találni és megnyerni ügyünknek, mely szerintünk ezer éve, minden magyar közös ügye kell, hogy legyen!

Gyülekezetünk és Alapítványunk nevében,

Segítségét előre is megköszönve:


2005. december 5.

 

Bikádi László Károly
a kuratórium elnöke
lelkész

 

 
< Előző   Következő >