1 szazalek
2018. February 19.

Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a Sólyi Virtuális Református Egyházközség honlapján

istentisztelet
  readKezdőlap arrow Hírek arrow Gyülekezeti Hirek arrow Felsőzsolca, jún. 21
 

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. (Jer29 11)

Legfrissebb irások ( Portál )
Legfrissebb hozzászólások ( Fórum )
Kezdőlap
Hírek
Hírolvasó
Programajánló
- - - - - - -
Írott prédikációk
Hallgatható prédikációk
- - - - - - -
Hitvallásunk
Gyülekezetünkről
Templomról és Sólyról
Biblia magyarázatok
Bibliai térképek
Eredményeink
- - - - - - -
Magyar Értékeink
Verstár
Értékmérő
Segitség
Irott predikációk --

 

 

 

 

Felsőzsolca, jún. 21 PDF Nyomtatás E-mail
2010. June 23.

Kedves Barátaink!

Missziói Központunk immáron az ötödik szállítmányt indította el Felsőzsolcára.

Úgy érezzük, kezdeményezésünk egyre nagyobb tömegeket szólít meg.

Az elküldött adományok értéke lassan meghaladja a 1.5 millió forintot.

Néhány fotót és pár gondolatot szeretnénk közkinccsé tenni, ha tudjátok továbbítsátok barátaitoknak!

Atyafiságos köszöntéssel:

Bikádi László Károly

lelkész

és a Pap Gábor Missziói Központ csapata

Jónak lenni jó

Ezt tanítom a kisfiamnak és hiszek is benne, de oly könnyű ezt elfelejteni. Most, hogy hetek óta gyűjtjük a felsőzsolcaiaknak az adományokat, - idegileg, szellemileg, és testileg fáradtan -, naponta csodák történnek velünk.

Amikor a hétköznapok taposómalmában beszélünk szeretetről, összetartozásról, az elvekről, melyek formálják életünket, - amikor csupán szó a szeretet -, az ember elszürkül, nem lesz rossz, de jó sem. Üres, fásult, jelleg- és néha jellemtelen. A belső értékek eltűnnek, a cselekedetekre váltott hit ritka pillanatokra korlátozódik csupán. Uniformizálódunk, elszürkülünk.

Három hete mi újra látjuk a csodát. Most, hogy gondolkozás és mérlegelés nélkül csak a segítségnyújtásra. Diakóniai feladatok helyett az adni és segíteni tudásra összpontosítunk, visszatért életünkbe az Istentapasztalás.

Tegnap közölték, hogy az autó, ami a segélyszállítmányokat vinné még legalább két hétig munkaképtelen. Öt perccel később egy budapesti kft kérés nélkül ajánlotta fel, hogy segít ingyen szállítani.

Pár napja azon sopánkodtunk, hogy nem tudunk mit adni a rászorulóknak, nincs senki, aki adna a feleslegéből azoknak, akiknek mindenük odaveszett. Ma egész délelőtt hordtuk az adományokat Missziói központunkba. Só, liszt, cukor, víz, szappan, fertőtlenítő, szekrény, heverő, dunyha, gáztűzhely, mosógép, mikrohullámú sütő, ruha, játék, felsorolni sem lehet.

„Van Isten!” Újabb 24 m3 segély. Érdemes jót tenni, mert társakra lelünk általa.

Fáradtan nézem a meccset, ma is elindítottunk egy teherautót. A trianoni hiénák szenvednek és Dél-Afrika csapata példát ad nekik összetartozásból, csapatszellemből.

Egy csapatban focizunk Hajmáskériek és Felsőzsolcaiak. Az élet mérkőzésében szorongatottaknak mi viszünk reményt és hitet, kisegítünk, mert hál’ Istennek van miből. Hátvédek, hátország vagyunk nekik, akik küzdöttek és harcoltak, legények voltak a gáton. A víz áttört a kapun, de elvonult, most összekapaszkodunk együtt építkezünk, s mi - akik együtt tudtunk sírni - együtt tanulunk most nevetni is. Nevetni, és meglátni a csodát egy pohár tiszta vízben, egy nyugodt pillanatban, egy simogató kézben és az el nem múló Isteni Gondviselésben.

Ma boldogan térünk nyugodni, mert tudjuk sokak napját szépíti meg majd, kézzelfogható szeretetünk érkezése.

A fotók megtekinthetők a fotógalériában.

 
< Előző   Következő >