1 szazalek
2018. March 23.

Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a Sólyi Virtuális Református Egyházközség honlapján

istentisztelet
  readKezdőlap arrow Hírek arrow Hirek archivum
 

Íme, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé: legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok. (Mt10 16)

Kezdőlap
Hírek
Hírolvasó
Programajánló
- - - - - - -
Írott prédikációk
Hallgatható prédikációk
- - - - - - -
Hitvallásunk
Gyülekezetünkről
Templomról és Sólyról
Biblia magyarázatok
Bibliai térképek
Eredményeink
- - - - - - -
Magyar Értékeink
Verstár
Értékmérő
Segitség
Irott predikációk --

 

 

 

 

Presbiterképzés, Hajmáskér, 2010.03.06 PDF Nyomtatás E-mail
2010. March 17.

Közel félszáz presbiter gyűlt össze a Veszprémi Egyházmegyéből Hajmáskéren meghallgatni Kenyeressy Károly és Judák Endre előadását a már lassan megszokott kisköri presbiterképzés keretében.

A napot Bikádi László, házigazda lelkipásztor nyitotta meg. „Majd az Úr szavát hallottam, aki ezt mondta: Kit küldjek el, ki megy el követségünkben? Én ezt mondtam: Itt vagyok, engem küldj!” - szólt hozzánk az áhitatban a napi ige, és a jelenlévők mind, visszaemlékezhettünk életünk nevezetes pillanataira, amikor egyenként megszólított bennünket, presbitereket, lelkipásztorokat, gyülekezeti munkásokat az Úr, és elküldött követségében.

Ezúttal Jézus földi élete volt az első előadás témája, melyben térképen is nyomon követhettük Jézus földi pályafutásának állomásait. A délutáni előadás témája az volt, hogy milyen gyülekezetépítő hatása lehet egy ilyen rendezvénynek, mint ez a presbiterképzési alkalom. Kenyeressy Károly alapos történelmi kitekintése után Judák Endre előadása eleven problémákat, közérdekű kérdéseket feszegetett, és sokszor hagyott a hallgatóságban mély gondolatokat, érzéseket, indulatokat, melyek az elkövetkező napokban-hetekben bizonyosan központi témái lesznek a gyülekezetek életének.

A hajmáskéri gyülekezet egy tagja, saját versével búcsúztatta nemrég elhunyt presbiterünket, az asszonyok pedig ebédet, és finom házi süteményt, pogácsát készítettek a szeretetvendégséghez.

A nap végén Kuti Géza esperes kezdte a közös imádságot, akinek szavait őszinte kérések, hálaadások sora követte.

Jó volt együtt, egy napot a mi Urunkra gondolva, Róla beszélve eltölteni. Jó volt megismerni egymást, találkozni azokkal, akik munkatársaink, testvéreink az Ő ügyének szolgálatában.

Várjuk presbitereinket és tanulni vágyó gyülekezeti munkatársainkat a következő alkalomra is, mely 2010. március 27.-én, szombaton Kádártán kerül megrendezésre. Ezúttal a Tízparancsolat és a hegyibeszéd kerül majd összevetésre, délután pedig az iskolai hit- és erkölcstan oktatás nehézségeiről és jó példáiról beszélgethetünk Kovács Dániel, a Pápai Református Gimnázium igazgatója előadása nyomán.

Az eseményről készült fotók megtekinthetők a fotógalériában: http://www.istentisztelet.net/cpg1410/thumbnails.php?album=40

 
< Előző   Következő >