1 szazalek
2018. March 23.

Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a Sólyi Virtuális Református Egyházközség honlapján

istentisztelet
  readKezdőlap
 

Íme, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé: legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok. (Mt10 16)

Kezdőlap
Hírek
Programajánló
- - - - - - -
Írott prédikációk
Hallgatható prédikációk
- - - - - - -
Hitvallásunk
Gyülekezetünkről
Templomról és Sólyról
Biblia magyarázatok
Bibliai térképek
Eredményeink
- - - - - - -
Magyar Értékeink
Verstár
Értékmérő
Segitség
Irott predikációk --

 

 

 

 

Létrejön az Erdélyi Magyar Állandó Értekezlet PDF Nyomtatás E-mail
2006. January 27.
A Magyar Állandó Értekezlet mintája szerint az erdélyi magyar-magyar kapcsolatokat szeretné intézményesíteni Tőkés László, aki csütörtökön autonómia-kerekasztalt hívott össze, s erre az RMDSZ elnöke is elküldte képviselőjét.

Gesztusértékűnek, komoly előrelépésnek minősítette Tőkés László az Erdélyi Nemzeti Tanács elnöke, hogy az általa összehívott autonómia tanácskozásra Markó Béla RMDSZ-elnök is elküldte megbízottját. Az egyeztető kerekasztal értekezleten részt vett az erdélyi magyar civil szervezetek szövetsége, a Magyar Polgári Szövetség és két ifjúsági szervezet, valamint a történelmi egyházak, a katolikusok kivételével, mert bár érsekük nem viszonyult negatívan az eseményhez, úgy ítélte meg, hogy politikai rendezvény lesz, amelyen hitelve alapján nem lehet jelen - mondta a Magyar Rádiónak Tőkés László, aki azt hangsúlyozta, hogy a státustörvény elfogadása és életbe lépése óta nem volt példa ilyen széleskörű párbeszédre az erdélyi magyar társadalmon belül.

Tőkés László szerint tekintettel az Európai Unió Romániáról készülő országjelentésére is egy hónapon belül újból össze kell hívni a kerekasztalt, amely ekkor átalakulna Erdélyi Magyar Állandó Értekezletté. Mozaikneve: ERMÁÉRT lesz, és célja az, hogy egyeztesse az autonómiatörekvéseket és egységes álláspontot, érdekképviseletet alakítson ki az autonómia ügyében. De más kérdésekben, mint amilyen a demográfiai zuhanás megállítása, az állami magyar egyetem vagy a csángók helyzete.

Az ERMÁÉRT megalakításáról szándéknyilatkozatot fogadtak el, amelyet, mint a reggeli sajtó írja, Székely István RMDSZ-es szakértő nem írt alá. Konstruktívan vett részt az autonómia-tanácskozáson, de úgy nyilatkozott, végig kell gondolni a politikai és a civil szervezeteket, valamint az egyházakat tömörítő állandó értekezlet felállítását, mert átfedések keletkeznének közte és az RMDSZ egyik döntéshozó szerve, a hasonló felépítésű szövetségi egyeztető tanács között.

Forrás: www.radio.hu


 
< Előző   Következő >