1 szazalek
2018. February 19.

Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a Sólyi Virtuális Református Egyházközség honlapján

istentisztelet
  readKezdőlap arrow Hírek arrow Közlemények arrow Nemzeti zarándokutak - Hainburg
 

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. (Jer29 11)

Legfrissebb irások ( Portál )
Legfrissebb hozzászólások ( Fórum )
Kezdőlap
Hírek
Hírolvasó
Programajánló
- - - - - - -
Írott prédikációk
Hallgatható prédikációk
- - - - - - -
Hitvallásunk
Gyülekezetünkről
Templomról és Sólyról
Biblia magyarázatok
Bibliai térképek
Eredményeink
- - - - - - -
Magyar Értékeink
Verstár
Értékmérő
Segitség
Irott predikációk --

 

 

 

 

Nemzeti zarándokutak - Hainburg PDF Nyomtatás E-mail
2010. August 06.

Van egy hely Magyarország történelmi határain kívül, melyet pont emiatt a történelemkutatás kissé elfelejtett, egy hely, amely a magyarság számára mégis a legfontosabbak közé tartozik.

907-ben az egyesült német-római seregek, zászlajukon a "decretum... Ugros eliminandos esse" azaz rendeljük... hogy a magyarok kiirtassanak jelmondattal indultak háborúba.

Árpád hadai Pozsony mellett állták a túlerő útját és hatalmas csatában mértek megsemmisítő vereséget a német-római hadakra, megalapozva a keresztény Európában is meghatározó, erős, stabil Magyarországot. Itt halhatott meg a történetírás szerint Árpád vezér is, két fiával együtt, életét adva nemzetéért.


Nemzeti zarándoklataink következő állomása épp ez a mitikus hely, ahol Anonymus Gesta Hungarorum-ának lapjain lépdelhetünk.

A mai Ausztria területén, Hainburg, Deutsch-Altenburg, Petronell-Caruntum megőrizte nekünk a csata emlékét, az ősi körtemplomaink legszebbjeiből hármat, Szent Koronánkat idéző, abroncsos-kupolás koronát is ábrázoló 800 éves freskókat, Árpád vezér feltételezett sírját, a Szent István által 1028-ban alapított székesegyházat, a pogánykaput, és még számos fantasztikus kulturális értéket.


Tartson velünk 2010 Szeptember 12-én, és legyünk azok, akik az elsők között, ezt a történészek által sokáig elfeledett, de sorsunkat mélyen meghatározó helyet „újrafelfedezik”.


Regisztráció: Szánthó-Lendvai Dóránál a 06-70/6131690-es telefonszámon, vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen


Találkozó Veszprémben a megyeháza előtt reggel 7 órakor.


Az utazás költsége 6500 Ft/fő.


 
Következő >