1 szazalek
2018. February 19.

Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a Sólyi Virtuális Református Egyházközség honlapján

istentisztelet
  readKezdőlap arrow Hírek arrow Közlemények arrow Nemzeti zarándokutak - Őrsziget
 

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. (Jer29 11)

Legfrissebb irások ( Portál )
Legfrissebb hozzászólások ( Fórum )
Kezdőlap
Hírek
Hírolvasó
Programajánló
- - - - - - -
Írott prédikációk
Hallgatható prédikációk
- - - - - - -
Hitvallásunk
Gyülekezetünkről
Templomról és Sólyról
Biblia magyarázatok
Bibliai térképek
Eredményeink
- - - - - - -
Magyar Értékeink
Verstár
Értékmérő
Segitség
Irott predikációk --

 

 

 

 

Nemzeti zarándokutak - Őrsziget PDF Nyomtatás E-mail
2010. August 06.

Ahol megelevenedik a történelem


Szeretettel meghívjuk újonnan induló „Nemzeti zarándokútjaink” első közös utazására. Ezen utak segítségével egyszerűen és élvezetesen megismerhetővé és felfedezhetővé válik csodaszép Hazánk sok ezernyi mellőzött értéke, rejtőzködő kincse. Életre kel a középkori Magyarország történelme és megannyi legendája.


Első utunk a mai Burgenland területére, a Borostyánkő vára által uralt Vas vármegyei területekre kalauzol el minket. Felkeressük Őrisziget ősi titkokat rejtő templomát, mely falképein a sámánisztikus, ősvallási elemeket őrzi a mai kor emberei számára. Meglátogatjuk Felsőlövőn a Szent László királyunkat ábrázoló freskókat, és Villámoson az árpád kori építészet szépen megmaradt példájaként álló, 900 éves templomot. Elmegyünk a középkor legjelentősebb zarándokhelyeinek számító Máriafalvára, ahol az érett gótika segítségével élhetjük bele magunkat a XIV-ik század búcsújáró forgatagába. Majd Góborfalva freskós templomát tekintjük meg, és visszafelé vetünk még pár pillantást, a táj felett uralkodó, rejtett zugaiban egykoron „alkimista műhelyt” rejtő végvárunkra, Borostyánkőre.


Tartsanak velünk honismereti kalandozásunkra, és éljék át velünk gazdag építészeti örökségünknek újbóli felfedezését. Az utazás időpontja 2010 Augusztus 29

Regisztráció: Szánthó-Lendvai Dóránál a 06-70/6131690-es telefonszámon, vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen


Gyülekező Veszprémben a megyeháza előtt 29-én reggel 7-kor


Az utazás költsége 5900 Ft/fő.


 
< Előző   Következő >